#SurfteamBelgium start met ambitie op #EUROJUNIOR 2018

Selectie van surf(st)ers & bodyboarders start zondag 22 juli het EK voor jeugd landenteams te Portugal

Wie de voorgeschiedenis is ontglipt: Eurojunior is het 2-jaarlijks EK golfsurfen voor jeugd landenteams. België doet al sinds 2008 mee met een team, en klimt jaar na jaar op de Europese golfsurf ladder met als hoogtepunt de bronzen medaille van Dean in 2016.

Zondag 22 juli start te Santa Cruz Portugal de 2018 editie van dit Jeugd EK, de eerste editie van dit kampioenschap voor de talenten van de toekomst sinds Golfsurfen de Olympische status kreeg. Eurojunior is het hoofddoel van het BSF coaching project van de federatie. Via een selectieproces langs een reeks open- en gesloten trainingsstages werd door coach Lars Musschoot de selectie gemaakt voor het komende EK.

Aan Eurojunior 2018 nemen een recordaantal van 17 laden deel, goed voor 192 heats en meer dan 65u competitie. België wil als klein surfland zijn status als “beste van de kleine surflanden” bevestigen in het landenklassement, met misschien wel een Europese podiumplaats in een individuele competitie.

De leden van #SurfTeamBelgium hebben elk hun taak voor #Eurojunior 2018. Elke ronde surf, bodyboard of longboard zijn er team punten te winnen, met als doel een plaats binnen de top 5 landen van Europa. En elke gewonnen ronde brengt ons dichter bij medailleplaatsen in de individuele klassementen.

Volg het EK via de livecast en Sociale media

Het EK en de prestaties van de Belgen kan je live volgen via een Live Videocast & Scores. Via de sociale media van de Belgische Surf Federaties zijn dagelijks de planning voor de volgende dagen en de hoogtepunten in beeld van de voorbije dag te bekijken.

Links:

Rheanna Rosenbaum (foto Damian Davila)

#Surfteambelgium op EUROJUNIOR

Surf Under 18:
Dean Vandewalle, Razz Rosenbaum

Surf Under 16:
Dean Vandewalle, Mats Coenije

Surf Under 14:
Lars Peeters, Mauro Campe

Surf Under 18 LADIES:
Rheanna Rosenbaum, Margot Liers

Longboard Under 18:
Razz Rosenbaum

Bodyboard Under 18:
Razz Rosenbaum, Rinke Claeys

Bodyboard Under 16:
Rinke Claeys, Mats Coenije

Bodyboard Under 18 LADIES:
Jade Liers

Coaches & Team captains:
Headcoach: Lars Musschoot
Bodyboard Coach & Photographer: Damian Davila
Team captains: Tommy Maenhaut & Toni Vandewalle
Assistant Coach: Wouter De Gryse

Dean Vandewalle

Razz Rosenbaum