BKsurf

Het laatste Protest #Bksurf Nieuws

Protest BK Surf kiest in 2020 voor beste Belgische golven

Voor het BK Surf is het niet anders, corona schudt ook de kroning van de Belgische golfsurfkampioenen door elkaar. De traditionele trip naar het Franse Vieux-Boucau stuit nog op te veel onzekerheden als er knopen moeten doorgehakt worden. 

Maar elke crisis biedt ook kansen. We maken er een positief experiment van en vullen de hele tweede helft van het jaar met BK activiteiten in de beste golven die onze Noordzee te bieden heeft. Vijf kwalificatie events in vijf verschillende surfclubs sturen tussen 15 september en 1 november vier finalisten in elke categorie naar het finale event in november. Het finale feestje volgt wat later en alle winnaars mogen hun Belgische winter onderbreken met een trip naar het zuiden. 

In de toekomst trekt het BK Surf zeker opnieuw naar de golfzekerheid van de Atlantische kust maar we willen het beste van beide formules gaan combineren, dus de kwalificatie events in verschillende Belgische surfclubs zijn misschien een blijver. 

Lees hier alles over het Protest BKsurf 2020

ONLINE VOORPROEFJE

Vanaf 1 juli start een opwarmrondje met filmpjes van je Belgische golven in de hoofdrol. Ook je gekluns of dat van een andere kook komt aan bod. Duik zo diep in je archief als je wil of film je beste zomergolven. Laat ze snel zien, niet voor een titel maar voor oohs of haha’s! 

IN BELGISCHE GOLVEN

Dit jaar zoekt het Protest BK Surf de beste Belgische golven. Vijf aparte kwalificatie events in vijf surfclubs leiden naar een finale op één spot diep in de herfst, telkens met een wachtperiode. De weg naar de finale is er één langs de Noordzeekust! 

TRIP EN PARTY

De winnaars van zowel de kwalificatiewestrijden als de finales trekken op trip met een foto- en filmcrew maar geen BK Surf zonder dat iedereen een feestje wint. De BK Surf Awards blazen verzamelen voor een party die de Belgische zeebodem zal doen daveren. Deze keer is het voor niemand te ver!

#BKsurf 2020 partners