BKsurf

Records blijven sneuvelen

Na 34 uur wedstrijd verdeeld over 4 dagen werden de nieuwe Belgische golfsurfkampioenen gekroond in zes categorieën.

Ontstuimige stroming

Golven waren er in alle maten dit jaar, van te groot naar te klein, met regen en wind of rustig onder de zon, en gelukkig ook het perfecte midden.

Protest BK Surf by Gopro in Vieux Boucau 2018:
Wispelturige weergoden stuwen BK Golfsurf naar hoogtepunt

Na 34 uur wedstrijd over 4 wedstrijddagen werden de nieuwe Belgische golfsurfkampioenen gekroond in zes categorieën. De Noordzee zorgt wel eens voor voldoende deining maar om de tsunami aan deelnemers – elk jaar een nieuw record – allemaal hun kans te laten wagen, moet het Protest BK Surf by GoPro wel naar de Franse kust uitwijken voor meer garantie op golven. En die golven waren er in alle maten dit jaar, van te groot naar te klein, met regen en wind of rustig onder de zon, en gelukkig ook het perfecte midden.

Er zijn steeds meer maar ook telkens jongere surfers op het BK, bewijst de reactie van de winnaar in de koningsklasse Shortboard Men. “Eindelijk,” zei Michiel Van Acker uit Brugge opgelucht, en hij is er pas 21. Met negen deelnames is hij tussen de golf aan jong talent al één van de anciens. De jongste deelnemer was er zes, misschien wel een kandidaat voor een olympische medaille in 2032! Golfsurfen doet zijn intrede op de Olympische Spelen in 2020.

Lees hier het volledige BKsurf 2018 report

Het laatste #Bksurf Nieuws

#BKsurf partners