BKsurf

ALLES ZAT JUIST

Protest #BKsurf 2019, dat zijn 103 deelnemers waaronder 19 vrouwen die elk aan 1 of 2 van volgende disciplines deelnamen: Shortboard, Longboard, U14, U18, Girls Shortboard of Masters Shortboard.

OPTIMALE OMSTANDIGHEDEN

De zon scheen, het hellende strand diende als ideale tribune, Red Bull zorgde voor de soundtrack en de surfers surften allemaal samen meer golven dan ooit.

SPEELTUIN IN ZEE EN OP DE DANSVLOER

Het BK was terug dé eindejaar clubuitstap, met hoogstaande après-surf van de hand van Studio Brussel DJ Jeroen Delodder halfweg op de Revi Belgian Night en tijdens de afsluitende knaller.

credit foto Damian Davila

Protest BKsurf kroont kampioenen in perfecte topsprint

Een wachtperiode van bijna de hele herfstvakantie biedt het BK Surf de nodige garantie op topgolven in het Zuid-Franse badplaatsje Vieux Boucau. Voorbije jaren was er soms te veel of te weinig deining, maar dit jaar was het vanaf het eerste ochtendgloren bingo. Dag één zag de best besurfbare golven van de hele week en die kroonden na een lange dag meteen vier nieuwe kampioenen. Maandag deinden de golven iets kleiner maar opnieuw ongezien mooi voor de longboardcategorie en de allerjongste deelnemers ‘Under 14’. De Belgische Surf Federatie vist steeds vroeger uit de vijver van jong talent aan en dat werpt zijn vruchten af. De allerjongste surfers zijn telkens talrijker en halen een steeds hoger niveau. Onder hen moeten we de Belgische kandidaten voor olympische medailles binnen acht of twaalf jaar zoeken. Golfsurfen doet zijn intrede op de Olympische Spelen in 2020.

Lees het volledige BKsurf report hier

Het laatste Protest #Bksurf Nieuws

#BKsurf partners