Dit is het #EUROJUNIOR 2018 #SurfTeamBelgium

Met deze selectie van surf(st)ers & bodyboarders gaan we naar het EK voor jeugd landenteams

Wie de voorgeschiedenis is ontglipt: Eurojunior is het 2-jaarlijks EK golfsurfen voor jeugd landenteams. België doet al sinds 2008 mee met een team, en klimt jaar na jaar op de Europese golfsurf ladder met als hoogtepunt de bronzen medaille van Dean in 2016. Voor 2018 stond het EK in de planning ergens in het nog warme najaar te Noorwegen, tot in het voorjaar 2018 de Europese bond liet weten dat #RoadtoNorway via enkele maanden #RoadToNowhere uiteindelijk #RoadtoSantaCruz werd. Santa Cruz in Portugal dan wel.

Eurojunior en de “roadtoEurojunior” is het hoofddoel van het BSF coaching project. Via een selectieproces langs een reeks open- en gesloten trainingsstages werd door coach Lars Musschoot de selectie gemaakt voor het komende EK.  De leden van de BSF werkgroep golfsurfen hebben deze selectie bevestigd.

Er was concurrentie in bijna elke categorie en dat is goed nieuws, want dit betekent dat de kwaliteit van alle surfers omhoog gaat en we groeien als surfland

De leden van #SurfTeamBelgium hebben elk hun taak voor #Eurojunior 2018. Elke ronde surf, bodyboard of longboard zijn er team punten te winnen, met als doel een plaats binnen de top 5 landen van Europa. En elke gewonnen ronde brengt ons dichter bij medailleplaatsen in de individuele klassementen.

DEFINITIEVE EUROJUNIOR
2018 TEAM SELECTIE

EK Disciplines (aantal plaatsen)

Surf Under 18 (2):
Dean Vandewalle, Razz Rosenbaum

Surf Under 16 (2):
Dean Vandewalle, Mats Coenije

Surf Under 14 (2):
Lars Peeters, Mauro Campe

Surf Under 18 LADIES (2):
Rheanna Rosenbaum, Margot Liers

Longboard Under 18 (1):
Oscar Cauchi

Bodyboard Under 18 (2):
Razz Rosenbaum, Rinke Claeys

Bodyboard Under 16 (2):
Rinke Claeys, Mats Coenije

Bodyboard Under 18 LADIES (1):
Jade Liers

Coaches & Team captains:
Headcoach: Lars Musschoot
Bodyboard Coach & Photographer: Damian Davila
Assistant Coach: Wouter De Gryse
Team captain: Toni Vandewalle
Team captain: Tommy Maenhaut