BSF IS DE BELGISCHE SURF FEDERATIE.

BSF is opgericht kort nadat golfsurfen een erkende sport werd in ons land. BSF omvat alle doelstellingen van een zelfstandige federatie, maar kiest om dit te doen onder de vleugels van Wind en Watersport Vlaanderen, de zeil- en surffederatie waar ook surfdisciplines wind- en kitesurfen huizen. BSF valt onder de stevige WWSV rechtspersoonlijkheid en statuut, maar surft wel een eigen lijn binnen de WWSV line-up.

SPECIALISTEN IN DE LINE-UP.

Achter BSF staat een werkgroep golfsurfen met specialisten uit alle hoeken van het surflandschap. Het doel van BSF is het promoten van de surfsport, het verder uitbouwen van golfsurf & SUP opleidingen en kampioenschappen over alle merk-, club- en teamgrenzen heen. Via het Eurojunior project zetten we ook een eerste stap naar talentenbegeleiding en coaching.

ONDER DE VLEUGELS VAN WIND EN WATERSPORT VLAANDEREN.

Wind en Watersport Vlaanderen, een door Sport Vlaanderen erkende uniesportfederatie, opgericht door en voor onze clubs. Het voornaamste doel van de WWSV is het promoten van de surf- en zeilsport. Dit doet WWSV door een brede waaier aan activiteiten en evenementen te organiseren, zowel voor competitie als voor recreatie, gaande van kennismaking met de sport tot en met de Olympische Spelen.

LIDMAATSCHAP

Ben je lid van een bij WWSV aangesloten club, ben ben je automatisch lid van Wind en Watersport Vlaanderen,  inclusief haar golfsurf en SUP afdeling BSF. In dit lidmaatschap is een verzekerinng lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid inbegrepen. Als persoon rechtstreeks aansluiten bij WWSV of BSF kan niet, je kan wel als organisatie met een vzw structuur je lidmaatschap als club aanvragen.

NOOD AAN ONDERSTEUNING.

Voor de ontwikkeling van de sport en voor een goed verloop van de projecten is de ondersteuning van partners en sponsors onmisbaar. Golfsurf en SUP evenementen en kampioenschappen zijn uitgegroeid tot veel meer dan de pure competitie, het zijn totaalevenementen geworden doordrongen van de typische surfsfeer en cultuur. Partners die zich profileren in deze cultuur vormen steeds een meerwaarde voor de deelnemers en organisatie.

Foto: www.wouterstruyf.com

BSF Krachtlijnen

Het promoten van de golfsurfsport

Het verdedigen van de belangen van zowel de surfers als de surfclubs

Opleiden en bijscholen van eigen lesgevers, wedstrijdleiders en juryleden in samenwerking met de Vlaamse Trainers School en de internationale federaties

Het verder professionaliseren van zowel de recreatieve surfcompetities als het Belgisch kampioenschap

Ondersteunen van talenten in de clubteams, en via trainingsbegeleiding en federatiestages naar Eurojunior en World Junior competities

Netwerken met de Europese en wereldwijde Federaties

PR verzorgen met de Belgische surfers, surfclubs, surfteams en surfbrands