Word deel van het #SurfTeamBelgium dat zal deelnemen aan de World Surfing Games 2020

2020 ISA World Surfing Games, may 9-17, Surf City El Salvador

The International Surfing Association (ISA) is pleased to announce that El Salvador has been chosen as host of the 2020 ISA World Surfing Games, to take place May 9-17.

Twelve Olympic Qualifiers (seven women and five men) will be determined, making 2020 a historic edition of the event.

De World Surfing Games zijn de open kampioenschappen (dus ook +18) georganiseerd door de (nu Olympische) internationale golfsurf bond. Tijdens deze 2020 editie van dit jaarlijks kampioenschap staat er bijzonder veel op het spel, niet alleen de wereldtitels maar ook de laatste plaatsen voor de Olympisch Spelen! Bekijk in onderstaande film hoe het Olympisch kwalfactieproces in elkaar zit.

Word deel van het WK #SurfTeamBelgium?

Ambitie, wedstrijdervaring en een Belgisch paspoort? Dan maak jij kans om deel te zijn van ons team op het WK dat het zal opnemen tegen de absolute wereldtop. Elk land mag naar het WK gaan met een team van maximum 3 jongens en 3 meisjes. Alle deelnemers, zelf diegene die reeds een Olympisch ticket hebben, moeten meedoen aan dit WK. Heats tegen John John, Italo, Jeremy of Kanoa komen eraan.

Procedure samenstelling World Surfing Games 2020 team:

 1. Stuur je kandidatuur via mail in naar tommy@wwsv.be voor 10 februari 2020 met daarin persoonlijke gegevens (geboortedatum, volledige naam, mailadres en telnummer) een recente video van je surfactie, en je meest recente wedstrijdervaring en een profielfoto.
 2. Coach Lars Musschoot zal uit alle kandidaturen een longlist opmaken die uitgenodigd worden voor de voorbereidende stage te Marokko, die zal doorgaan van 11 tot 15 maart 2020.
 3. Na de stage te Marokko zal Coach Lars Musschoot zijn selectie maken voor het WK. Enkel deelnemers aan de voorbereidende stage te Marokko zullen in aanmerking komen voor een team plaats.

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor selectie:

 1. Je hebt een Belgisch paspoort
 2. Je bent lid van een surfclub, aangesloten bij WWSV
 3. Je kan je vrijmaken van 11 tot 15 maart, en van 6 tot 17 mei 2020
 4. Je kan instaan voor de reiskosten, inschrijvingskosten, kosten voor verblijf en eten en (een deel van) de kosten voor coaching tijdens zowel de voorbereidende stage te Marokko, als het WK te El Salvador.
  • Raming kosten stage: €400/persoon exclusief vlucht zelf te boeken
  • Raming kosten deelname WK El Salvador: €1000 / persoon exclusief vlucht zelf te boeken
  • Inschrijvingsgeld WK: $250
 5. Je kent de internationale voorwaarden voor deelname aan het WK, zoals beschreven op hun website
 6. Het hebt teamgeest en zal trots zijn om België te vertegenwoordigen op dit uniek evenement