Junior #SurfTeamBelgium selectie was op trainingskamp In Marokko

Maroc’n roll! Al enkele jaren heeft het Junior #SurfTeamBelgium afspraak met de Marokkaanse golven. De vele pointbreaks en garantie op (epic) golven zorgen telkens opnieuw voor een geslaagde trainingsweek – dit jaar zelf zonder het Marokkaans plaagje.

Eind februari vertrok het junior #SurfTeamBelgium op winterstage naar Marokko met als nieuwe uitvalsbasis Sea View Surfcamp – Tamraght.

De forecast zag er goed uit maar spijtig genoeg te klein om de wereldklasse pointbreaks – die toch stevige swell nodig hebben – te doen werken. Gelukkige zijn er in de regio genoeg alternatieven (o.a. Anza en Tamri) om op dagen met kleinere swell perfecte condities te surfen.

Anza is een A-frame (golf die naar links en rechts gesurft kan worden) en bovendien het decor van de EuroJunior contest in 2016, was bijna elke dag goed surfbaar al moesten we in de namiddag de crowd er bij nemen. Ondankt de massa dwongen ons junior #surfteambelgium veel golven af.

Als de swell nog kleiner werd en zelf op Anza geen surfbare golf te bespeuren viel was Tamri – meer noordelijk gelegen surfspot – de place to be. De surfspots hier liggen minder beschut waardoor er na een rit van 50 minuten lang de prachtige kustbaan de golven één tot twee voet groter waren.

Elke sessie werd door coach Lars Musschoot gefilmd. ‘s middags en ‘s avonds volgde de videoanalyse waar de teamleden van elkaars golven leerden.

Bekijk het volledig album op de facebook-pagina van #SurfingBelgium

De volgende stage is gepland eind maart in Peniche – Portugal waar we in het high performance center verblijven. Dit centrum is speciaal voorzien voor trainingsstages voor zowel buitenlandse federaties en Portugese surfscholen. Het weekend voor deze Portugal  stage doen 4 belgen mee aan de MATTAgameON 2020, de U13 invitational wedstrijd georganiseerd door het boardmerk MATTA. Spot onze Belgen op hun website!

Social Media Junior #SurfTeamBelgium