Protest #BKsurf2020 ON HOLD

Nieuwe COVID-19 maatregelen zetten het Protest #BKsurf2020 ON HOLD

De mogelijkheden voor het organiseren van onze competitie worden terug beperkt in deze ‘alarmfase 4’. Dit door zowel federale, Vlaamse richtlijnen (verbod amateursportcompetitie), als lokale richtlijnen (intrekken vergunningen door steden).

De voorbije weekends hebben heel wat clubs en een pak vrijwilligers ervoor gezorgd dat de voorrondes van U14 te Surfclub Westende, U18 te Oostende Inside, Shortboard open te O’Neill Beachclub en Longboard Men en Women zijn afgewerkt. Daarmee ontbreken we nog 8 finalisten voor Shortboard Women en Shortboard Men, die nog beslist moeten worden tijdens de qualifiers te Surfers Paradise.

Er kan gediscussieerd worden of onze wedstrijden kunnen vallen onder Profsport, en of we onder zeer strikte protocollen nog een minimale versie kunnen afwerken de komende weken, maar dat zou ingaan tegen alles waarvoor we als BSF staan. Gezondheid en respect voor elkaar staan voorop.

De BSF organisatie heeft beslist om het Protest BKsurf 2020 ON HOLD te zetten tot 19 november 2020. Dit betekent dat in die periode geen voorrondes en geen finales zullen doorgaan.

Afhankelijk van de verdere COVID-19 evoluties zal de BSF werkgroep samen met de clubs beslissen in welk scenario het Protest BKsurf 2020 zal kunnen afgewerkt worden. Nieuws hierover is te verwachten na 11 november 2020. Een overzicht van de algemeen geldende maatregelen en richtlijnen vind je op de website van Sport Vlaanderen.

Tijdelijk dus trailer toe! Surf ze, hou het veilig, en tot binnenkort!