Dogs & Fibers op Protest BKsurf 2019

Softdog testcenter & Fibershape surfboard herstellingen op het strand

Board stuk? Fiber Shape repareert het!

Net als vorig jaar kan je tijdens het Protest BKsurf bij Fiber Shape terecht voor de reparatie van je surfboards. Dit jaar kan je bovendien ook enkele Fiber Shape surfboards of het nieuwe Fiber Shape skateboard testen. Fibershape kan je tijdens de heats vinden in de tent net naast de jurytoren boven op het strand!

Over Fiber Shape; shaper Frederik aan het woord:

Duurzame surfboards op jouw maat

Bij Fiber Shape specialiseren we ons in het shapen van duurzame surfboards voor surfers van bij ons, boards waarmee je kan surfen op de golven aan onze kust, maar evengoed kan genieten van een sessie op een meer exotische locatie. De boards hebben daarom over het algemeen veel volume, maar vooral ook een juiste verdeling van het volume over de shape. Verder kan eigenlijk alles, van single fins tot quads, shortboards tot longboards. We kijken samen wat voor jou de beste shape is.

Het streven naar duurzame surfboards vertaalt zich in het gebruik van lokaal aangekochte EPS blanks die we zelf afwerken met een stringer van hout. Verder bewerken we de glasvezel met een epoxy hars van het sap van dennennaalden. Deze epoxy hars wordt geproduceerd door het bedrijf Entropy Resin, dat zijn sporen verdiend heeft binnen de surfboard industrie. De combinatie van deze materialen levert sterke, lichte en duurzame surfboards op.

Cruisen op bamboe

Omdat surfen en skaten hand in hand gaan hebben we ons bij Fiber Shape dit jaar toegelegd op het maken van skateboards. Ons eerste skateboard is een old school cruizer. Dat betekent een breed deck met weinig concave naar de rails, een cruizer die het werk voor jou doet. Naast deze cruizer experimenteren we momenteel volop met nieuwe shapes.

Onze skateboards maken we van bamboe. Dit is een snelgroeiende grassoort die niet veeleisend is, en daardoor op duurzame wijze geproduceerd kan worden. Tegelijkertijd is bamboe heel sterk, door zijn zeer geconcentreerde vezel. Verder gebruiken we dezelfde epoxy hars als in onze surfboards, in combinatie met glasvezel en carbonvezel. Ook hier krijgen we zo een stevig deck dat jaren mee kan.

Unieke looks die matchen met jou

Voor alle boards geldt natuurlijk dat de shape bepaalt hoeveel surf of skate plezier je ermee kan beleven. Maar we weten allemaal dat het oog ook wat wil. We werken graag met textiel onder het laminaat voor een speciaal uitzicht. Ook experimenteren we volop met verschillende vezels, zoals volan, linnen en carbon. Volgens de regels van het vakmanschap kleuren we onze boards steeds door het gebruik van pigment in de epoxy. Door een combinatie van al deze technieken zijn er veel unieke looks mogelijk. Surfen of skaten op een board dat ook qua looks helemaal bij jou past is extra genieten.

Neem zeker een kijkje op de Facebook van Fiber Shape!

Softdog testcenter op het BKsurf strand

Na een zomer als officiële partner van Surfblend camps kan je ook op BKsurf hun boards testen. Benieuwd naar welke boards van Softdog je kan testen op het BK? Onderstaande foto bied je een overzicht.

Over Softdog

Performance meets fun!

Softdogsurf is een soft/foam- board brand dat vorig jaar werd opgericht in België. Met de perfecte mix van performance -en funboards met een zeer stylisch design is de missie van Softdogsurf duidelijk: performance meets fun! Ken je dat fijne gevoel wanneer je met je surfbuddies met soft tops het water op gaat? Wel, met de Softdogs creëer je hetzelfde gevoel, alleen kan je met de dogs fun combineren met het oefenen van je turns. Dit allemaal zonder je zorgen te maken over cracks of dings in je board! Ook wanneer de line-up iets te vol ligt, ben je behendig genoeg met je softdog en moest het toch misgaan doe je alvast niemand pijn bij een botsing.

Who let the dogs out?

Deze zomer waren de Softdog surfboards op al de Surfblend camps te vinden. Wil je op BKsurf op een kleiner board toch nog steeds veel golven scoren, zelf al zijn de golven wat kleiner? Ga dan zeker eens wandelen met een van de Softdogs!

Wat gebeurt er als de Softdogs losgehen? Check dit filmpje!