Belgian Sup Tour 2019

Jaarklassement voor elite en fun wedstrijden

De Belgian SUP tour, dat zijn 5 verschillende wedstrijden op 5 verschillende locaties, voor zowel suppers op zoek naar een stevige uitdaging als de recreatieve supper.

De Belgian SUP tour is een jaarklassement voor “Elite Race” als “Fun Race” suppers van alle nationaliteiten. De Elite Racers gaan het water op voor de lange afstrand met SUP boards van maximaal 14 voet, de Fun Race is enkel op inflatable boards niet groter dan 12.6 voet en krijgen een korter parcours voor de boeg. Voor beide races zijn er  sub-klassementen voor vrouwen, jeugd en masters. Ontdek alle regels en de voorwaarden voor deelname in het wedstrijdreglement_Belgian SUP Tour_2019

De data van de eerste editie van de Belgian SUP tour zijn gekend. Er zijn races op zee, op binnenwaters en op de waterlopen. Inschrijven voor elke race kan vanaf enkele weken voor de race online, zie meer info bij elk event op de BSF event kalender. Noteer alvast in je agenda deze 5 data.

  1. North Sea Sup Cup: 19 of 20 mei te O’Neill Beach Club Blankenberge (klik op link voor alle info, parcours, inschrijven)
  2. Paddle Front: 9 juni te Koko Loco Nieuwpoort
  3. SUP comp Lac de l’Eau d’Heure, 23 juni te Lac de l’Eau d’Heure
  4. Bruges Sup Classic, 1 september te Aan De Plas
  5. SUP for Life 2019, 21 december te Gent

Voor het jaarklassement van de Belgian “SUP Tour Elite Racing” en “SUP Tour Fun Racing” worden de punten van de 4 best scorende wedstrijden van elke individuele deelnemer opgeteld, of anders gezegd, de laagste score valt weg indien je deelneemt aan alle 5 wedstrijden. Bekijk hier de tussenstand. Welke score je voor elke plaats krijgt en meer info over het jaarklassement kan je lezen in het wedstrijdreglement.

Volgende Belgian Sup Tour events