Zaterdag start het WK voor #SurfteamBelgium te El Salvador

World Surfing Games // 29 mei – 6 juni // La Bocana and El Sunzal El Salvador

Met een jaar corona vertraging: het event van de laatste kans op een Olympisch surfticket. De World Surfing Games, georganiseerd door de internationale surfbond, zijn de jaarlijkse wereldkampioenschappen golfsurfen. België neemt voor het eerst deel, met een volledig team van 3 vrouwen en 3 mannen.

De inzet voor de meer dan 250 deelnemers uit 51 landen is de wereldtitel én de laatste 7 vrouwen en 5 mannen tickets voor de komende Olympische Spelen te Tokio waar golfsurfen zijn debuut maakt.

De eerste heat start op zaterdag 29 mei, finales zijn voorzien weekend 5 en 6 juni. De hele wedstrijd, die doorgaat op 2 wedstrijdzones – La Bocana and El Sunzal – is via livestream te volgen. Hou wel rekening met tijdsverschil, in El Salvador is het 8u later dan in België, perfect voor een mooie TV avond Surf.

Volgende week hier een nieuwe update vanuit het Belgische kamp te El Salvador, met heat resultaten en actiebeelden. Volg ook de SurfingBelgium Instagram en Facebook voor een blik achter de schermen van #SurfTeamBelgium.

Nu al alles weten over dit WK: volgens de organisatie is dit de top 10 voor de start

#Surfteambelgium op World Surfing Games 2021

Open Women 1 – Rheanna Rosenbaum
Open Women 2 – Camille Kindt
Open Women 3 – Régine Ruppol

Open Men 1 – Dean Vandewalle
Open Men 2 – Jack Verbraeken
Open Men 3 – Matisse Verworst
alternate Men –  Michiel Van Acker

Coaches & Team captains:
Headcoach: Lars Musschoot
Team captains: Tommy Maenhaut, Toni Vandewalle & Bart Verbraeken
Foto: Patrick Kindt

Volg het WK via de livecast en Sociale media

Het WK en de prestaties van de Belgen kan je live volgen via een Live Videocast & Scores. Via de sociale media van de Belgische Surf Federaties zijn dagelijks de planning voor de volgende dagen en de hoogtepunten in beeld van de voorbije dag te bekijken.

Links: