SurfTeamBelgium selectie was op trainingskamp te Taghazout

Op 4 maart vertrok #SurfTeamBelgium voor de derde keer richting Taghazout (Marokko). Uitvalsbasis is Surf Taghazout, met zicht op ‘Anchor Point’ en tal van point- en beachbreaks in de omgeving.

Maandagochtend (eerder –nacht) vertrok #SurfTeamBelgium om 3u richting Charleroi om de vroege vlucht richting Agadir te nemen. Het voordeel was dat we nog de ganse middag hadden om in te surfen en gewoon te worden aan de Marokkaanse golven.

De forecast zag er epic uit en we mochten van geluk spreken dat het getij voor AnkerPoint goed zat! Elke ochtend dus vroeg uit te veren om in het donker uit te peddelen naar de line-up van één van Marokko’s bekendste rechtse golven en een uur de spot volledig voor #SurfTeamBelgium te hebben! AnkerPoint is een pointbreak die grote swell aan kan en waar de line-up, mits wat timing, makkelijk te bereiken is. Een uitgelezen kans voor sommige surfers om hun grenzen te verleggen en om pointbreaks te leren surfen.

Afhankelijk van de swell size, wind en getij werden in de namiddag verschillende spots opgezocht. Anza, een perfecte A-frame (golf die naar links en rechts gesurft kan worden) en bovendien het decor van de EuroJunior contest in 2016, was in de namiddag de best werkende spot en bood veel trainingsmogelijkheden. Enige nadeel was de mindere waterkwaliteit die aan het eind van de week alle tien onze surfers (plus twee begeleiders) velde.

Elke sessie werd door coach Lars Musschoot gefilmd, de golven werden geanalyseerd en ‘s avonds met de teamleden besproken. Ze maakten hierdoor in één week tijd een ongelofelijke progressie.

#SurfTeamBelgium is na een weekje Marokko, ondanks het Marokkaans plaagje, een sterker team waarbij elke individuele surfer zijn surfniveau opgekrikt heeft. Op naar de volgende stage eind mei in Santa Cruz (Portugal).

Social Media stage 2019 van #SurfTeamBelgium

Dit bericht bekijken op Instagram

Marocco was sick!!!

Een bericht gedeeld door mats (@mats_coenije) op