BSF in Galicië

BSF in Galicië

Een pak golven, meetings en zeevruchten op uitnodiging van de Spaanse surfbond

Die ochtend in de BSF mailbox: ” We are going to organize a Surfing FunTrip for some European surfing Federations in order to show the potencial of Ferrolterra (Galicia – Spain)” Buenas Olas, Lourenço Chaves de Almeida – General Manager of FESurfing

Met in het achterhoofd dat we net onze CO² uitstoot hadden gecompenseerd van het tripje BKsurf knaagde ons geweten. Gebruikte excuus om toch te gaan voor overleg met de Europese surflanden en golven te scoren: 1 week voor de trip zou dat vliegtuig toch die route vliegen…  Mea culpa!

En hoe was het nu?

Wel, we aten zeevruchten, kregen presentaties van de burgemeester, voorzitter, toeristisch dienst (en we weten niet goed meer wie…) over alles wat de Ferrol regio te bieden heeft voor surfers (klik, knappe site met alle spots!), en bezochten een fantastisch surf museum met rondleiding van een lokale legende. We gingen tussendoor ook naar die spots en surfhouses gaan kijken, en scoorden zelf enkele golven samen met de collega’s van de Duitse, Nederlandse en Zwitserse surfbond. Maar vooral: veel praten, luisteren, en turen bij de buren. Hoe pakken de Europese surfbonden het (Olympisch) surfen aan, hun kampioenschappen, coaching projecten.

Gaan we nog eens terug?

Zeker! Voor een coaching week, onderlinge wedstrijd met andere Europese landen (er werden plannen gemaakt!), of de jaarlijkse familievakantie. Zelf ook je reis plannen, check dan hun website: www.costadasondas.surf.

En ook dit nog: BSF assistent coach Wouter was zo “on fire” op z’n geleende plank met 3 linkse vinnen, dat enkel wat indroppen hem kon stoppen. Bekijk de foto’s in onderstaande gallery.