Word deel van het #SurfTeamBelgium op het jeugd EK of/en WK in 2022

Word deel van het WK of/en EK #SurfTeamBelgium?

De ISA Junior World Championships zullen in 2022 doorgaan te El Salvador, de locatie waar we in 2021 al waren voor de World Surfing Games. Het Junior 2022 WK zou starten op 27 mei, laatste competitiedag 4 of 5 juni. Aan het Jeugd WK mag elk land met maximum 3 jongens + 3 meisjes U18 deelnemen, en 3 jongens + 3 meisjes U16. (U18 is geen 19 worden in 2022, U16 is geen 17 worden in 2022)

De Eurosurf Junior kampioenschappen zouden de 2de helft van juli doorgaan te Santa Cruz Portugal, ook al gekend terrein voor ons team. De exacte data en team samenstelling is nog niet gekend, maar gewoonlijk mag elk land deelnemen met ongeveer hetzelfde aantal jongens en meisjes dan op het WK + 1 longboard jongen & 1 longboard meisje. De Europese bond komt snel met alle details hierover.

Ambitie, wedstrijdervaring en een Belgisch paspoort? Dan maak jij kans om deel te zijn van ons team op het WK te El Salvador of/en het EK te Santa Cruz (Portugal).

Procedure samenstelling EK en WK teams:

 1. Stuur je kandidatuur via mail in naar tommy@wwsv.be voor 15 februari 2022 met daarin persoonlijke gegevens (geboortedatum, volledige naam, mailadres en telnummer) een recente video van je surfactie, je meest recente wedstrijdervaring en een profielfoto + vermelding aan welke kampioenschappen (EK en/of WK) je zou willen deelnemen. Je kan bijvoorbeeld kandidaat zijn voor het EK maar niet voor het WK, of enkel WK, of beide. 
 2. De BSF werkgroep zal op 16 februari, op advies van Coach Lars Musschoot, uit alle kandidaturen een longlist opmaken die uitgenodigd worden voor de voorbereidende stages te Santa Cruz (Portugal) tijdens het krokusverlof, en de stage Peniche (Portugal) tijdens de eerste week van het Paasverlof.
 3. Na de stage Paasverlof Peniche Portugal zal de BSF werkgroep op advies van Coach Lars Musschoot de selectie maken voor het WK. Enkel deelnemers die zich kandidaat hadden gesteld én aan minimum 1 van de voorbereidende stages hebben deelgenomen zullen in aanmerking komen voor een team plaats.

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor selectie:

 1. Je hebt een Belgisch paspoort
 2. Je bent lid van een surfclub, aangesloten bij WWSV
 3. Je kan je vrijmaken voor minimaal 1 van de voorbereidende stages, en tijdens de EK en WK periode. Dit zijn volgende periodes (er kan nog 1 dag afwijking op zitten ifv goedkopere vluchten
  • Stage Krokusvakantie Santa Cruz Portugal: donderdag 3 tot en met woensdag 9 maart
  • Stage Pasen Peniche Portugal: donderdag 31 maart tot en met woensdag 6 april
  • WK Surf City El Salvador: wedstrijd is van vrijdag 27 mei tot en met zondag 5 juni. Voor de start van het WK worden enkele trainingsdagen voorzien, dus reken vertrek 4 dagen voor start WK
  • Junior Eurosurf te Santa Cruz Portugal: exacte data nog niet gekend, maar zou tijdens 2 laatste weken zijn van juli.
 4. Het hebt teamgeest en zal trots zijn om België te vertegenwoordigen op dit uniek evenement
 5. Je kan instaan voor de reiskosten, inschrijvingskosten, kosten voor verblijf en eten en (een deel van) de kosten voor coaching tijdens zowel de voorbereidende stage te Portugal, als het WK te El Salvador en EK te Santa Cruz.
  • Raming kosten per stage: €430/persoon exclusief vlucht zelf te boeken
  • Raming kosten deelname WK El Salvador: €1000 / persoon exclusief vlucht zelf te boeken + inschrijvingsgeld WK: $250
  • Raming kosten deelname EK Santa Cruz: €750 / persoon exclusief vlucht zelf te boeken.