Trots boven teleurstelling²

#SurfTeambelgium op het EK voor jeugd landenteams te Portugal

#SurfTeamBelgium

Foto: Damian Davila

#SurfTeamBelgium heeft een week lang gestreden met een jonge selectie surfers op het 2-jaarlijkse jeugd EK golfsurfen, dit jaar georganiseerd te Santa Cruz Portugal. In meerdere categorieën hadden we surf(st)ers die enkele jaren jonger zijn dan de maximum toegestane leeftijd, waardoor een topklassering in het overall landenklassement geen prioriteit was. Een investering in de toekomst dus, maar we rekenden ook op enkele podiumplaatsen.

Even stonden we echt in de finale! In Longboard dan nog wel, waar Razz Rosenbaum enkele dagen voor het kampioenschap insprong voor de geblesseerde Oscar Cauchi. Razz werd 2de in de finale van de herkansingen, en had een ticket voor de finale beet… tot een Nederlands teamlid kwam vertellen dat hij en niet Razz Rosenbaum in de finale zit omdat er computerfout was, ontdekt 30min na de heat. We hadden het liever gehoord van de organisatie zelf, maar die had het te druk met het volgende incidentje in de jurytoren. 15 minuten vriendelijke discussie (we zijn geen slechte verliezers) met de officials en wat eigen rekenwerk later: hun computersysteem ging inderdaad de mist in. Met de scores op papier is het inderdaad de Nederlandse jongen die terecht naar de finale gaat met het kleinste verschil over Razz.

En dat een klein uurtje nadat Dean Vandewalle 3de werd in zijn heat. Knappe air-reverse in de laatste minuut van de Spanjaard die op de valreep over Dean hopte naar de 2de plaats richting finale, dat wel. Maar ook hier hadden we het gevoel dat de scores in die heat, en ook enkele heats ervoor, niet aan onze kant vielen. Het is een jurysport, dus moet je hiertegen kunnen. Een dag eerder in het kampioenschap bleef Rheanna Rosenbaum hangen in de 4de herkansingsronde. Een bijzonder knap parcours met een 9de plaats als eindresultaat voor Rheanna, al had ze zelf misschien op meer gehoopt.

Het einde van #Eurojunior voor #SurfteamBelgium kwam sneller dan verwacht met enkele ferme tegenslagen op de voorlaatste EK dag, maar die wissen de trots niet uit. Er is geen enkele teleurstelling over de inzet, teamgeest en mentaliteit van dit jonge golfsurf team. Hier kunnen we op bouwen, met als motor voor nieuw talent de 5 clubteams die wekelijks trainen aan onze kust.

Wil je weten hoe trots we al op ons team waren halfweg het EK? Lees dan deze blogpost.

Een gallery met de beste Eurojunior foto’s van Damian Davila zie je onderaan dit artikel, meer foto’s in een dagelijks album op onze BSF Facebook Pagina.

Dean Vandewalle

Foto: Damian Davila

Razz Rosenbaum

Foto: Damian Davila

Rheanna Rosenbaum

Foto: Damian Davila

Resultaten #Surfteambelgium op EUROJUNIOR

Surf Under 18: 31 deelnemers
Dean Vandewalle: 13de plaats
Razz Rosenbaum: 25ste plaats

Surf Under 16: 27 deelnemers
Dean Vandewalle: 7de plaats
Mats Coenije: 25ste plaats

Surf Under 14: 25 deelnemers
Lars Peeters: 21ste plaats
Mauro Campe: 21ste plaats

Surf Under 18 LADIES: 23 deelneemsters
Rheanna Rosenbaum: 9de plaats
Margot Liers: 19de plaats

Longboard Under 18: 14 deelnemers
Razz Rosenbaum: 5de plaats

Bodyboard Under 18: 24 deelnemers
Razz Rosenbaum: 19de plaats
Rinke Claeys: 22ste plaats

Bodyboard Under 16: 24 deelnemers
Rinke Claeys: 16de plaats
Mats Coenije: 16de plaats

Bodyboard Under 18 LADIES: 12 deelneemsters
Jade Liers: 11de plaats

Landenklassement
9de plaats op 17 landen

Coaches & Team captains:
Headcoach: Lars Musschoot
Bodyboard Coach & Photographer: Damian Davila
Team captains: Tommy Maenhaut & Toni Vandewalle
Assistant Coach: Wouter De Gryse