Dit team gaat voor het eerst naar het Wereldkampioenschap Longboard

#SurfteamBelgium voor ISA Longboard Worlds te Biarritz

“World’s best longboarders to go for Gold at Côte des Basques. The International Surfing Association (ISA) is pleased to announce that Biarritz, France will host the 2019 ISA World Longboard Surfing Championship (WLSC), set to take place at Côte des Basques from May 26 – June 2.” 

Het WK longboard is het jaarlijkse kampioenschap georganiseerd door de (nu Olympische) internationale golfsurf bond. Voor de laatste WK  Longboard edities moest je naar het verre oosten voor de titel, maar in 2019 keert het WK terug naar de geboorteplaats van het Europese Surfen: Biarritz.

Aan het WK kan uit elk land een team van 2 mannen & 2 vrouwen deelnemen. Tijdens de 2018-editie waren 71 atleten uit 22 landen aanwezig, een record dat te Biarritz zo goed als zeker zal worden verbroken, en dat willen we niet missen. Inzet van het kampioenschap zijn zowel de individuele wereldtitels mannen en vrouwen, en de landentitel waarvoor elke surfer per landenteam punten kan sprokkelen.

Antoine Delpero, tweevoudig WK Longboard kampioen, op de WK spot Côte des Basques. Photo: FFS

Wie gaat er mee voor #SurfTeamBelgium?

Talent voor de sierlijkste van alle golfsurf disciplines is het jaar rond in het Noordzeesop te spotten, maar het huwelijk tussen de 9-voeters en de officiële (BK)competities zou je op Facebook kunnen omschrijven als “het is ingewikkeld”. Longboard(st)ers krijgen niet altijd de geschikte golven voorgeschoteld tijdens de beperkte competitieperiodes, en het naar waarde schatten van een brok surfgeschiedenis is ook voor onze vrijwillige juryleden een ferme hap. De longboard-liefde is voor BSF een werkwoord, maar zeker geen schijnhuwelijk. Tijd voor de volgende stap in de relatie op het WK!

De jurering is tijdens het WK in handen van de wereldwijde specialisten, en de spot (Biarritz) is veelbelovend… maar wie wordt deel van het eerste longboard team binnen #SurfTeamBelgium die het onder andere mag opnemen tegen het Franse team?

#SurfTeamBelgium ISA Longboard 2019:

  • Girls: Camille Kindt, Isabelle De Waele Pereira, (Reserve: Joke Devreese)
  • Boys: Sascha Borrey, Michiel Van Acker, (Reserve: Axel Vermeulen)

De BSF werkgroep – een 10-15 tal vrijwilligers van clubverantwoordelijken, coaches en allround werkbeesten – besliste unaniem om te selecteren op basis van de Longboard Open BKsurf ranking 2018. We zijn op zoek naar competitiebeesten, en de competitie met het hoogste niveau aan gemotiveerde deelnemers was vorig jaar naar onze bescheiden mening #BKsurf.

Sascha Borrey

Camille Kindt

Michiel Van Acker

Isabelle De Waele Pereira

1ste reserve Boys – Axel Vermeulen

1ste reserve Girls – Joke Devreese