#SurfTeamBelgium trainingsweek Portugal

“Yeah brah, pit is een pit. Dat is Suuuper”

Na de gesloten stage in Marokko tijdens de Paasvakantie zakte #SurfTeamBelgium dit keer opnieuw af naar Portugal – Santa Cruz voor de tweede gesloten stage van 2019.

Afspraak om 5u ‘s morgens in Brussels Airport. “Uitgerust” om een vroege vlucht richting Portugal te nemen voor de 2de gesloten stage van #SurfTeamBelgium, met als uitvalsbasis Santa Cruz – Torres Vedras. De locatie was ons ondertussen al gekend want vorig jaar verbleven we hier twee weken voor Eurojunior 2018, het Europees kampioenschap voor juniors.

Het eerste deel van de week zorgde een sterke, aanhoudende noordenwind ervoor dat de golven iets minder ‘clean’ waren in Santa Cruz. Volgens coach Lars Musschoot: “Ideaal om in te trainen omdat je in wedstrijden ook niet altijd perfecte condities hebt”. Dus de 9 geselecteerde deelnemers aan de stage allemaal ‘Out there’.

Met maar 50 minuten naar het noorden rijden was Supertubos (Peniche) een goed alternatief. Cleane golven en aflandige wind. Het ideale recept om even niet meer in een onshore soep te surfen en op zoek te gaan naar ‘Barrels’ waarvoor Supertubos bekend staat.

Ook Ribeira D’ilhas, een goede rechtse golf, was voor iedereen surfbaar. De golven waren hier iets kleiner en door de wind was er weinig crowd in het water. Perfect voor #SurfteamBelgium

Halfweg de stage sloeg de swell forecast om. De wind draaide naar aflandig en viel zelf weg, de golven werden kleiner en de golfperiode ging de lucht in. We hoefden ons niet meer te verplaatsen en konden op wandelafstand van ons huis surfen op de perfecte beachbreaks van Santa Cruz. ‘s Middags was het door het hoog water niet mogelijk om te surfen, dan was er tijd om te rusten, te studeren of voor alternatieve kracht-  en conditietraining.

#SurfteamBelgium coach Lars Musschoot en z’n helpers Wouter en Gaultier kunnen terugblikken op een geslaagde gesloten stage met veel verschillende surfcondities, lekker krachtvoer, veel surfen en zichtbare progressie bij alle #SurfTeamBelgium leden.

Bedankt aan Coach Lars Musschoot voor de vele uren filmen en top analyse.

Bedankt aan assistent coach Wouter De Gryse en BSF werkgroep lid Gaultier Vynck voor de begeleiding

Social Media stage 2019 van #SurfTeamBelgium