#SURFINGBELGIUM Open trainingsweek voor clubteams

Trainingsweek te “Le Pin Sec” voor de M/V golfsurf talenten (U14) van de toekomst

#SURFINGBELGIUM blijft elk jaar op zoek gaan naar nieuw, jong surftalent. Ook dit jaar werd er een open trainingsstage georganiseerd voor talentvolle surfers tot en met 14 jaar uit de verschillende jeugdtrainingsteams aan de kust.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de BSF in de zomervakantie een open trainingsstage golfsurfen voor talentvolle surfers uit de verschillende clubteams. Elke club (Surfers Paradise, O’neill Beachclub Blankenberge, Twins Club, Outside Oostende) mocht 3 surfers -waarvan minstens 1 meisje- meesturen naar de open stage. Opzet van de stage: scouten van nieuw talent, kennis maken met de krachtigere buitenlandse golven en -onder leiding van hoofdcoach Lars Musschoot- een niveau hoger surfen.

De voorbij twee jaar verbleven we in Vieux-Boucau maar dit jaar verlegden we ons 200km noordwaards naar Le Pin Sec. We waren hier te gast op het Family Camp van Surfblend in het rustigere, meer afgelegen Le Pin Sec.

Voor het vertrek zagen de golfvoorspellingen er niet super uit. Weinig wind met cleane golven, maar misschien net iets te klein. We wisten dat we de eerste dagen veel gingen moeten surfen want het tweede deel van de week zou het wel eens zo goed als “flat” kunnen worden. Gelukkig werden we dag na dag aangenaam verrast door perfect surfbare golven. Pas vanaf donderdagmiddag verdwenen de golven en veranderde de oceaan in een ‘meer’. Van de zes dagen stage hebben de “groms” toch vijf dagen zeer intensief kunnen surfen.

En of er veel gesurfd werd?! Ontbijten – 2u30 surfen – middagmaal – 4u surfen – avondeten – chillen en dan vroeg onder de veren. Zo zag het grootste deel van de week er uit. Alle sessies werden vastgelegd op camera en achteraf geanalyseerd door hoofdcoach Lars Musschoot. Bovendien kreeg elke deelnemer aan het einde van de stage een voice-over analysefilmpje met hun belangrijkste werkpunten.

De laatste dagen was het onmogelijk nog een golf af te surfen. We voorzagen een alternatieve fietstocht (28km) richting het naburige dorpje ‘Montalivet’ waar we in het nieuwe skatepark aan de surfskills werkten en de conditie op de proef werd gesteld.

Coach Lars Musschoot en z’n helpers Wouter en Jos kunnen terugblikken op een geslaagde open stage met een zeer gemotiveerde surfer, verrassend goede conditites, veel verbetering en een leuke bende.

Bedankt aan Coach Lars Musschoot voor de vele uren filmen en top analyse.

Bedankt aan assistent coach Wouter De Gryse en BSF werkgroep lid Jos Campe voor de begeleiding.

Bedankt Surfblend voor het verblijf in Le Pin Sec