#RoadtoSantaCruz voor #SurfTeamBelgium

Nieuwe locatie en timing voor Eurojunior 2018

Die ochtend in de mailbox, afzender Europese Surf Federatie, samengevat want niemand leest graag mails laat staan copy-paste uit een ander zijn mails:

  • Event: Eurosurf Junior
  • Location: Santa Cruz, Torres Vedras , Portugal
  • Dates: 20 to 29 of July
  • ESF, WSL and the local Organizer are aware that there is a WSL Projunior in Sopelana Spain from 18-22 July and we reached an compromise to start the  surfing competition  only on Monday the 23rd.

Wie de voorgeschiedenis is ontglipt: Eurojunior is het 2-jaarlijks EK golfsurfen voor jeugd landenteams. België doet al sinds 2008 mee met een team, en klimt jaar na jaar op de Europese golfsurf ladder met als hoogtepunt de bronzen medaille van Dean in 2016. Voor 2018 stond het EK in de planning ergens in het nog warme najaar te Noorwegen, tot eind 2017 de Europese bond liet weten dat het contract met de organisator was ontbonden. Op een februari maandag dus het nieuws #RoadtoNorway > #RoadToNowhere > #RoadtoSantaCruz.

Eurojunior en de “roadtoEurojunior” is het hoofddoel van het BSF coaching project. Via een selectieproces langsheen reeks open- en gesloten trainingsstages en een goed begeleidt EK probeert de Belgische Surf Federatie aansluiting te vinden met de Europese golfsurf top. Lees alles over deze werking op deze pagina, verslagen van de vorige campagnes op de ‘oude’ BSF website.

Omgooien van de plannen is dus de boodschap. Terug samengevat, want deze blogpost is bijna te lang:

  • Geen wijzigingen voor de reeds geplande gesloten stages voor het Eurojunior Team te Taghazout (12-19 februari) en Peniche (30 maart tot 6 april).
  • Cancel van gesloten stage in augustus te Vieux-Boucau 18-25 augustus (deze is na het EK, dus weinig zin).
  • NIEUWE voorbereidingsweek 14 tot 21 juli in de regio Ericeira – Santa Cruz olv Lars Musschoot
  • NIEUWE datum en locatie voor EK van 21 tot 29 juli te Santa Cruz olv Lars Musschoot & Team Captains

Het positieve: de nieuwe EK locatie en periode zijn volgens Lars Musschoot top voor het EK!