#BKSUP 2019 – OPEN LONG DISTANCE RACE & RELAY TE O’NEILL BEACHCLUB BLANKENBERGE

Het Open BK voor de suppers met een lange adem en teams!

#BKSUP Long Distance Race & Relay te O’Neill Beachclub

Vorig jaar was het Open BK Long Distance een vlakwater editie. We ruilen dit jaar het rustige, vlakke water van de Leie in voor de kabbelende Noordzee.

Dit jaar is O’neill Beachclub Blankenberge het strijdtoneel van Belgisch kampioenschap Long Distance. De combinatie van conditie, techniek en evenwicht zullen bepalend zijn voor wie er met de Belgische kroon naar huis gaat. Ook de recreatieve suppers kunnen zich voluit uitleven tijdens de Fun Race, een verkort traject van de Elite Race.

De wedstrijd is open voor iedereen, ook deelnemers uit het buitenland. Om 14u is er de start voor deelnemers die gaan voor de OBK Titel Long distance Pro (12 kilometer) en Fun (6 kilometer) Race. Aansluitend is er de aflossingsrace voor teams, het ideale funmoment voor je team als afsluiter.

BK Sup is een dagwedstrijd om aan te duiden wie zich het hele jaar Belgisch Kampioen mag noemen in de “Long Distance” zowel bij de jeugd als bij de senioren. Ook als club kan je meedingen in een estafette wedstrijd naar de 3-kleur (min 4 deelnemers).
De Elite Racers gaan het water op voor de lange afstand met SUP boards van maximaal 14 voet, de Fun Race is enkel op inflatable boards niet groter dan 12.6 voet en krijgen een korter parcours voor de boeg. Voor beide races zijn er sub-klassementen voor vrouwen, jeugd en masters.

Daginschrijving kan ter plaatse € 15 (incl broodje en drankje), vooraf inschrijven kan online voor € 10. Heb je geen eigen board en wil je meedoen aan de Fun race, dan kan je er bij de organisatie één gratis gebruiken.

Schrijf in via het IKwatersport portaal:

Bekijk alvast alles wat je moet weten over de wedstrijd in dit reglement

SCHEDULE:
  • 12h : register / sign up
  • 13h : Skippers meeting
  • 14h : Long Distance Race (Elite 12k, Fun 6k)
  • Followed by RELAY TEAM Race
  • 17h : price giving