Na 15 jaar streek het Belgische Kampioenschap golfsurfen opnieuw neer in Spanje. Op exact dezelfde locatie als toen streden dit jaar in totaal 54 deelnemers voor 6 Belgische titels: U16, U18, Open Men, Open Women, Longboard Men en Longboard Women. Het wedstrijdgebeuren werd een gedeelde samenwerking tussen de Cantabrische surffederatie en de nieuw opgerichte BSSF.

De voorspelling zag er op voorhand heel goed uit. Door een mooie swell werden golven tot 2m voorspeld. Dit zorgde voor wedstrijden op niveau waarbij de toppers zich volop konden uitleven. Met de introductie van het priority systeem en de internationale jury werd opnieuw een stapje gezet naar meer professionalisme in de sport.

De jonge surfers in de U16- en U18-categorieën lieten zien dat de toekomst van het Belgische golfsurfen in goede handen is. De technische manoeuvres van deze jonge talenten wist de jury alvast te bekoren. Jorre Claeys en Lars Peeters kaapten de hoofdprijs weg.

Bij de dames ging de titel in zowel het short als het longboarden naar Mia Ramakers, een Belgisch talent dat haar thuisbasis heeft op Fuerteventura. Met haar lef en speelsheid scoorde ze hoge punten in beide disciplines.

Bij de mannen shortboard ging de titel voor het tweede jaar op een rij naar Reda Brilleman die dit jaar wat meer weerwerk kreeg, maar toch duidelijk de betere was tijdens de finale.

In het longboard kregen we een heel leuke finale die spannend bleef tot het eind. Door het wegvallen van een 2de scorende golf van Noah Campbell vanwege een priority interference ging de titel verrassend naar de in Portugal wonende Louis Escudeiro.

Alle foto’s van het event zijn terug te vinden op onze facebookpagina.

Open Men

1 Reda Brilleman 11,17
2 Andres Quintero Van Snick 7,17
3 Rinke Claeys 6,14
4 Leander Jonckheere 4,43

Open Women

1 Mia Ramakers 11,33
2 Lotte Aelvoet 4,67
3 Zea Campe 1,60
4 Fien Eduwaere 0,77

U18

1 Lars Peeters 11,10
2 Mats Coenije 5,33
3 Arthus Demeulenaere 2,83
4 Luka Rossel 2,27

U16

1 Jorre Claeys 11,43
2 Kamiel Deraeve 10,44
3 Louis Escudeiro 8,34
4 Barend Mortelmans 4,47

Longboard Men

1 Louis Escudeiro 12,50
2 Aaron Schapman 8,90
3 Noah Campbell 8,17
4 Leon Misson 8,00

Longboard Women

1 Mia Ramakers 15,66
2 Zea Campe 9,20
3 Siena De Baere 5,34
4 Fien Eduwaere 4,13

 

 

 

 

PARTNERS FOR LIFE

THE WINNER TAKES IT ALL

Dankzij Protest zien onze surfers en crew er niet alleen geweldig uit, we overleven de vele uren op het strand ook een pak warmer! Protest is al jaren sponsor van het BK alsook van enkele Belgische surf riders. Zonder Protest geen BK zoals het al jaren is! Dankzij hen kan onze organisatie de kwaliteit & logistiek afleveren die onze surfers verdienen.

Nog een trouwe hoogvlieger – Red Bull. Al jaren krijgt het BK extra energy wings via Red Bull.
Logistieke steun en een lekker fris blikje energie voor, na en tijdens de wedstrijd!

Op vakantie met Surfblend
Op zoek naar de perfecte surftrip voor kinderen, jeugd, 18 plus, volwassenen, families , groepen, studenten trips, schoolreizen of bedrijfsuitjes? Surfblend organiseert ze allemaal!

Voor elke winnaar van onze BK titels deelt Surfblend een fikse cheque uit om 1 van deze leuke surft tripjes mee te doen!
>>Check Surfblend out!