Jeugd WK gestart voor #SurfteamBelgium te El Salvador

World Surfing Games // 27 mei – 5 juni // La Bocana and El Sunzal El Salvador

Voorbije weekend nam het Jeugd WK golfsurfen te El Salvador een vliegende start! Op de wereldklasse golven van La Bocana en El Sunzal komen 6 jonge SurfteamBelgium surfers in actie: Lars Peeters, Jorre Claeys en Louis Escudeiro in de U16, Mauro Campe, Arthur Van Lierde en Kamiel Deraeve in de U18. De tegenstand voor het jonge Belgische team komt uit een recordaantal van 45 landen, een totaal  van 419 surfers!

Fernando Aguerre, de voorzitter van de wereldbond ISA, beschreef de sfeer op de openingsceremonie als volgt:

“This is the United Nations of surfing, here, today, for the rest of the world! Today we are showing the world, and especially the leaders of the world, the power of love, the power of peace, the power of empathy. Surfing can change the world.”

De eerste WK heats zijn reeds het voorbije weekend gestart. De Belgen surften sterk in hun openingsheat maar werden verwezen naar de herkansingsronde, waar echter nog alles kan, zelf de wereldtitel.

Volg het de 2022 Surf City El Salvador ISA World Junior Surfing Championship live nog tot 5 juni van 7:30am to 5pm lokale tijd.  Hou wel rekening met tijdsverschil, in El Salvador is het 8u later dan in België, perfect voor een mooie TV avond Surf.

Volgende week hier een nieuwe update vanuit het Belgische kamp te El Salvador, met heat resultaten en actiebeelden. Volg ook de SurfingBelgium Instagram en Facebook voor een blik achter de schermen van #SurfTeamBelgium.

Kom alles te weten over het WK op de eventwebsite.

Volg het jeugd WK via de livecast en Sociale media

Het WK en de prestaties van de Belgen kan je live volgen via een Live Videocast & Scores. Via de sociale media van de Belgische Surf Federaties zijn dagelijks de planning voor de volgende dagen en de hoogtepunten in beeld van de voorbije dag te bekijken.

Links:

Credit alle foto’s: ISAsurf