Het Eurojunior surf 2024 in Santa Cruz in Portugal afgesloten met enkele goed prestaties van onze jonge atleten. Team Belgium nam deel met maar liefst 5 atleten in verschillende categorieën.

U16 boys

Kamiel Deraeve nam deel aan de U16 samen met Jorre Claeys. Ook zij konden het beste van zichzelf tonen. Jorre Claeys, die zijn kunsten mocht tonen in zowel U16 als U18, behaalde de 13plaats. Kamiel, die door zijn jonge leeftijd nog heel wat groeimogelijkheden heeft, eindigde op de 22 plaats.

U18 boys

Lars nam de aftrap op de eerste dag van de competitie en kon doorstoten naar de volgende ronde. Jorre en Louis kwamen tegen elkaar uit in de heats, Jorre kon zich plaatsen voor de volgende ronde, Louis kwam net wat te kort en kwam terecht in de repechage. In de spannende herkansingen kon Jorre nog mooi opschuiven in de ranking tot de voorlaatste repechage, maar doorstoten tot de finale lukte net niet. De jongens toonden mooi werk op de Portugese golven en behaalden een mooi resultaat:

• Jorre Claeys 8e
  • Lars Peeters 11e
  • Louis Escudeiro 15e

Girls

Mia, als enige meisje in TeamBelgium, nam deel bij zowel de U16 en U18 shortboard. In beide categorieën zitten  , ook zij heeft alles gegeven, ze eindigde bij U18 op een 31e plaats en U16 op een mooie 19e plaats.

Longboard

In het longboard was er geen onderverdeling op leeftijd, dus enkel U18. TeamBelgium werd vertegenwoordigd door 2 atleten, Louis Escudeiro en Mia Ramakers.

Louis eindigde mooi in de top 10 met een 9de plaats.

Vanuit de laatste repechage knokte Mia zich terug naar de finale. Met 2 meisjes die op papier iets beter waren is de 2de plaats een onverhoopt resultaat. Vice Europees kampioen! Een prachtige prestatie en een plekje in de surfgeschiedenis boeken van TeamBelgium.

Proficiat aan ons jonge team met nog veel groeikansen en op naar meer!

Alle resultaten kan je hier terugvinden.