Belgian Sup Tour 2020

Recreatieve SUP tochten & jaarklassement voor elite en fun wedstrijden

De Belgian SUP tour, dat zijn 6 verschillende wedstrijden op 6 verschillende locaties, voor zowel suppers op zoek naar een stevige uitdaging als de recreatieve supper.

De Belgian SUP tour is een jaarklassement voor “Elite Race” als “Fun Race” & recreatieve suppers van alle nationaliteiten. De Elite Racers gaan het water op voor de lange afstand of “technical race” met SUP boards van maximaal 14 voet, de Fun Race is enkel op inflatable boards niet groter dan 12.6 voet en krijgen een korter parcours voor de boeg. Aan de recreatieve tochten kan je met eigen boards naar keuze deelnemen, of een board van de organisatie gebruiken (waar beschikbaar).

De data van de 2020 editie van de Belgian SUP tour zijn gekend. Er zijn races op zee, op binnenwaters en op de waterlopen. Inschrijven voor elke race kan vanaf enkele weken voor de race online, zie meer info bij elk event op de BSF event kalender.

Grote verandering in 2020 zijn dat:

 1. Ook de Open Belgisch Kampioenschappen deel zijn van de Belgian Sup Tour, en dus ook op die events naast de nationale titels punten te verdienen zijn voor het SUP jaarklassement.
 2. Er is enkel een jaarklassement Belgian Sup Tour is voor de elite, het fun jaarklassement verdwijnt in 2020. Wel zijn er nationale titels in de FUN inflatable tijdens de OBK’s Long Distance en Technical race!

Noteer alvast in je agenda deze 6 data, en het bijhorende programma per race

 1. North Sea Sup Cup: 16 of 17 mei te O’Neill Beach Club Blankenberge 
  (elite wedstrijd + initiaties suppen op zee)
 2. Paddle Front: 6 juni te Diksmuide
  (elite wedstrijd + recreatieve tocht)
 3. SUP comp Lac de l’Eau d’Heure, 14 juni te Lac de l’Eau d’Heure
  (elite wedstrijd + recreatieve tocht)
 4. OBK Technical Race – Bruges Sup Classic, 23 augustus te Aan De Plas
  (Open Belgisch Kampioenschap Technical race voor Elite & Fun inflatable)
 5. OBK Long Distance – 4 oktober te Port Aventura Mol
  (Open Belgisch Kampioenschap Long Distance race voor Elite & Fun inflatable)
 6. SUP for Life 2020, 19 december te Gent
  (elite wedstrijd + recreatieve tocht)

Voor het jaarklassement van de Belgian “SUP Tour Elite Racing” worden de punten van de 4 best scorende wedstrijden van elke individuele deelnemer opgeteld, of anders gezegd, de laagste 2 scores vallen weg indien je deelneemt aan alle 6 wedstrijden.

Volgende Belgian Sup Tour events