#SurfTeamBelgium op WK longboard Biarritz

Wereldkampioenschap Longboard komt naar Biarritz

En we willen als #SurfteamBelgium voor het eerst meedoen!

Die ochtend in de BSF mailbox:

“World’s best longboarders to go for Gold at Côte des Basques. The International Surfing Association (ISA) is pleased to announce that Biarritz, France will host the 2019 ISA World Longboard Surfing Championship (WLSC), set to take place at Côte des Basques from May 26 – June 2.” 

Het WK longboard, een jaarlijkse event georganiseerd door de internationale golfsurf bond, werd voor het eerst georganiseerd in 1988, toen als deel van de World Surfing Games. Voor de laatste WK  Longboard editie moest je naar het verre oosten voor de titel (zie onder video finaledag 2018 editie te China), maar in 2019 keert het WK terug naar de geboorteplaats van het Europese Surfen: Biarritz.

Aan het WK kan uit elk land een team van 2 mannen & 2 vrouwen deelnemen. Tijdens de 2018-editie waren 71 atleten uit 22 landen aanwezig, een record dat te Biarritz zo goed als zeker zal worden verbroken, en dat willen we niet missen. Inzet van het kampioenschap zijn zowel de individuele wereldtitels mannen en vrouwen, en de landentitel waarvoor elke surfer per landenteam punten kan sprokkelen.

Wie gaat er mee voor #SurfTeamBelgium?

Talent voor de sierlijkste van alle golfsurf disciplines is het jaar rond in het Noordzeesop te spotten, maar het huwelijk tussen de 9-voeters en de officiële (BK)competities zou je op Facebook kunnen omschrijven als “het is ingewikkeld”. Longboard(st)ers krijgen niet altijd de geschikte golven voorgeschoteld tijdens de beperkte competitieperiodes, en het naar waarde schatten van een brok surfgeschiedenis is ook voor onze vrijwillige juryleden een ferme hap. De longboardliefde is voor BSF een werkwoord, maar zeker geen schijnhuwelijk. Tijd voor de volgende relatiestap op het WK!

De jurering is tijdens het WK in handen van de wereldwijde specialisten, en de spot (Biarritz) is veel belovend… maar wie wordt deel van het eerste longboard team binnen #SurfTeamBelgium? De BSF werkgroep – een 10-15 tal vrijwilligers van clubverantwoordelijken, coaches en allround werkbeesten – besliste unaniem om te selecteren op basis van de Longboard Open BKsurf ranking 2018. We zijn op zoek naar competitiebeesten, en de competitie met het hoogste niveau aan gemotiveerde deelnemers was vorig jaar naar onze bescheiden mening #BKsurf.

De top 2 mannen (Sascha & Michiel) en vrouwen (Camille & Isabelle) in dat lijstje krijgen dus de eerste kans om hun naam in de deelnemerslijst te zetten (die lijst krijgen we als BSF in onze mailbox vanuit de wereldbond ISA). Worden die plaatsen niet genomen, dan komen de volgende in het lijstje in aanmerking (Axel, Jurgen,… bij de mannen, Joke bij de vrouwen). BSF zal hiervoor alle kanshebbers rechtstreeks contacteren. Zijn er uiteindelijk niet voldoende kandidaten die meekunnen uit de #BKsurf rangschikking, dan vissen we alsnog graag uit de zee van freesurf longboard talenten. Hoe we dit aanpakken beslissen we “Dehaene gewijs” als het probleem zich stelt.

Selectielijst op basis Longboard Open BKsurf ranking 2018:

1 Sascha Borrey
2 Michiel Van Acker
3 Axel Vermeulen
4 Jurgen Deneire
5 Steven Verburgt
5 Camille Kindt
7 Hannes Hamelton
7 Isabelle De Waele Pereira
7 Kenneth Vaneygen
10 Peter Deraeve
11 Joke Devreese