Op basis van de algemene richtlijnen vanuit de federale overheid, is in overleg volgende besloten rond het BSF coaching project:

  • De open stage voor clubteam surfers eind juni begin juli te Vieux-Boucau wordt afgelast. Het lijkt met de huidige onzekerheid rond buitenlandse reizen zowel voor BSF als voor de club trainingsteams niet meer haalbaar om een selectie te maken, en de nodige reisplannen te starten.
  • Het Jeugd EK golfsurfen is afgelast door de Europese surfbond.
    Praktische regelingen worden wel opgeschort tot er meer duidelijkheid is over de mogelijkheden om in het buitenland te trainen, en nieuwe data over de ISA, Eurosurf en WSL wedstrijden.
  • Geen georganiseerde deelname buitenlandse wedstrijden vanuit BSF.
    alle internationale WSL wedstrijden zijn nog onzeker. Eens er nieuwe info komt zullen de BSF medewerkers & coaches de begeleiding samen met de atleten en trainingsclubs bespreken.
  • De World Surfing Games te El Salvador zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld. Tot er meer duidelijke is over de nieuwe datum (geen najaar 2020 maar ergens in 2021) worden alle praktische regelingen opgeschort.
    Van 11 tot 13 maart zijn reeds Belgische team selecties gehouden in Marokko, er zal contact opgenomen worden met de betrokken teamleden voor verdere praktische afspraken rond de deelname aan het WK.